I 2019-2020 har Børneliv i samarbejde med andre børnelæger og kommende børnelæger skabt et nyt, moderne formidlingsprojekt til hele Danmark, Børnelægernes Børnetips. Projektet omhandler håndtering af syge børn i hjemmet; et projekt der er blevet lanceret nationalt på digitale platforme og vise en ny retning for måden at kommunikere sundhed på.
Børnelægernes Børnetips indeholder et nyt filmprojekt, som skal klæde Danmarks forældre bedre på til at håndtere og læse deres syge børn korrekt, samt at bidrage til at sundhedsressourcerne udnyttes bedst muligt.
Børnelægernes Børnetips består i alt af 9 mindre film. Emnerne skal dække de ting, der fylder mest i akutlægevagten for børn og i børnemodtagelserne.
Materialet bliver gratis og frit tilgængeligt for alle borgere i Danmark. Ingen af de involverede organisationer har kommercielle interesser eller ønske om indtægter i form af salg af filmene.
Temaerne er:
- Mit barn har hovedpine og feber, har det meningitis?
- Mit barn har feber, hvornår skal det ses af læge?
- Mit barn kaster op og har diarré, er det dehydreret? Hvornår skal det ses af læge?
- Mit barn hoster, har det lungebetændelse eller astmatisk bronkitis? Skal det behandles med antibiotika?
- Mit barn hoster, har det falsk strubehoste? Hvornår skal det ses af læge?
- Mit barn har feber og ondt i halsen, har det halsbetændelse? Hvornår skal det ses af læge?
- Mit barn har ondt i øret, har det mellemørebetændelse? Hvornår skal det ses af læge?
- Mit barn har et rødt øje, har det øjenbetændelse? Hvornår skal det ses af læge?
- Mit barn har symptomer på coronavirus. Hvad skal jeg gøre?
Børneliv er en non-profit organisation grundlagt af unge børnelæger og drevet af frivillige
Børnelægernes Børnetips (BB) arbejder med tre hovedformål
1. At bidrage til danske børn kan få en bedre behandling, når de er akut syge. Vi ønsker at klæde forældrene bedre på til at vurdere deres børn, når de er syge, så de ved hvornår de skal kontakte sundhedsvæsenet – men også hvornår det ikke er nødvendigt at tage kontakt.
2. Børnelægerne Børnetips skal bidrage til at lægeressourcerne udnyttes bedre, idet lægerne forhåbentlig kan komme til at bruge deres tid på at tilse de børn, som har brug for akut lægehjælp, eftersom de mindre syge børn i højere grad bliver hjemme.
3. Desuden rummer Børnelægens Børnetips forskningsaspekter, hvor vi vil undersøge befolkningens brug af sundhedsvæsenet ved akut sygdom hos børn samt vurdere effekten af de nye tiltag.
Projekts baggrund
Syge børn skal passes og behandles optimalt. Den 1. januar 2014 blev 1813 indført i Region Hovedstaden, så borgerne altid ved hvilket telefonnummer de skal anvende ved akut behov for læge, udenfor de praktiserende breitling kopi ure lægers åbningstid. Borgerne kan fortsat ringe til 112 ved behov for en ambulance. Når en familie ringer til 1813 kan barnet visiteres til at:
1. Blive hjemme.
2. Akutlægevagten for børn, som hovedregel på det hospital, som forælderen ønsker.
3. Direkte indlæggelse på børneafdelingen, som hovedregel på det hospital barnet hører til.
4. Indlæggelse via ambulance, evt lægeambulance på det hospital med børneafd., som ligger nærmest ved stedet hvor barnet befinder sig.